Behovet av effektiv elbilsladdning är en högst aktuell fråga. Men, det många fastighetsägare inte reflekterar över när de installerar laddstationer är enkla betallösningar för kunderna som faktiskt ska ladda sina elfordon. Ägaren till Elmacken i handelsområdet Smålandia, Haris Dzafic, tänkte på just detta när han valde att köpa in sig på en betallösning från Vourity.

– Vourity erbjuder en betallösning där kunden känner igen alla betalmedel. Vare sig det handlar om Swish, Apple Pay eller kort. Swish är extra viktigt då det är en erkänd betalmetod bland den svenska befolkningen, säger Haris.

Den öppna betallösningen för elbilsladdning som finns på Elmacken innebär en smidigare upplevelse för kunden. En stor negativ aspekt av att ladda sin elbil är ofta att du behöver använda dig av olika appar som är kopplade till sitt eget system. Det kan bidra till att skapa en frustration som leder till att tjänsten används i mindre utsträckning.

Haris pratar vidare om just den öppna lösningen som Vouritys produkter erbjuder, som inte tvingar kunden att installera en app bara för att ladda sitt elfordon.

“En av de största fördelarna med Vourity är en öppen lösning där kunden inte blir fast i appar”

– En av de största fördelarna med Vourity är en öppen lösning där kunden inte blir fast i appar som är vanligt förekommande inom elbilsladdning. Vi låser inte in våra kunder, och det är välkomnande på så sätt. Att du sedan kan koppla ihop betalstationen till flera laddare är ett framgångskoncept, och mycket bygger just på smidiga betallösningar, säger Haris.

Framtiden för elbilar är ljus. Detta kommer att ställa krav på infrastrukturen kring elbilsladdning; inte minst hur kunder ska betala. Haris hoppas på att fler fastighetsägare väljer att arbeta med öppna betallösningar, som Vourity erbjuder med sina produkter.

– Jag hoppas på att det blir mer öppet. Det gynnar inte kunderna i längden om denne ska byta betalmedel och in i olika appar vid varje laddning. Kommer du till en ny operatör som har en appstyrd lösning behöver du registrera ditt bankkort och fylla i massa uppgifter. Jag tror på att det ska vara enkelt och inte kräva registreringar. I vår betalstation från Vourity kan du bara blippa och börja ladda direkt. Vilket sparar tid för kunden, säger Haris.

Haris pratar om samarbetet med Vourity, och hur viktigt det är att hålla en löpande dialog med sin leverantör.

“Vourity har varit en bra samarbetspartner med god flexibilitet kring alla frågor som uppstår runt det tekniska”

– Vourity har varit en bra samarbetspartner med god flexibilitet kring alla frågor som uppstår runt det tekniska. Vi kan lösa saker tillsammans, och det är jättebra att kunna ha en dialog. I en bransch som är omogen är det viktigt att kunna bolla frågor och diskutera saker, säger Haris.